Restaurang Solviken

Alldeles närmast stranden och med en bedårande utsikt över Kattegatt och folklivet i viken. En restaurang med anor tillbaka till en tid då badlivet började i Apelviken och Varberg. Den kallades solviken redan då - och det gör den fortfarande

Restaurang Solviken

Restaurang Solviken har varit en uppskattad och populär restaurang i åtminstone sjuttio, åttio år, kanske ännu längre, bland såväl varbergsbor som tillresande. Redan vid den tiden apelviken.se bara var en "tältplats" drog Solviken långväga gäster. Man kom för den goda matens skull, för att ta en kall pilsner varma sommardagar och för att umgås. En del för att bada, men många bara för att vistas i vid havet.

På solviken samlas campinggäster med varbergsbor, flanörer längs strandpromenaden och de som tagit en cykeltur från Läjet. Sommaren fylls av livemusik, quiz och trubadurer.

Rodìzio!

Förra årets stora nyhet är Rodizio - ett brasilianskt grillkoncept där du kan äta hur mycket grillat kött du vill; pichana, lamm, salsiccia, vildsvin och ibericogris. Bland annat. Till det en rik buffé av tillbehör.

Midsommarafton serverar vi ingen Rodìzio. Men istället har vi en tvårätters Midsommarmeny - grillad fläskfilé, bearnaisesås och valfri potatis samt vaniljglass och jordgubbar till efterrätt för bara 195 kr.

Vedugnseldad pizza

En riktig italiensk pizza gräddas i vedugn. Värmen är högre och gräddtiden kortare - det gör att botten blir precis så där spröd och tunn som man vill ha den. Röken bidrar med smak och ger en antydan av eld. Eld, rök och riktigt bra råvaror som mozzarella, västerviks gräddost och lufttorkad skinka blir pizzor som tidigare inte gått att få i Varberg. Vill du prova något annorlunda och fantastiskt gott i pizzaväg välj 'Capra' med mozzarella, getost, honung, oregano, fikon och pistaschnötter. Smarrigt värre!

À la carte

I år stuvar vi om ordentligt i vår à la carte meny. Vad sägs om Torskrygg, Moules frites eller spenat och ricotta tortelloni. Ett par nya förrätter, en chokladtryffeltårta efteråt. Men Schnitzeln är kvar, den vågar vi helt enkelt inte ta bort.

Meny

Du kan hämta solvikens meny här:

Hämta menyn som pdf

Den 6e september byter vi meny du kan tjuvkika i den här här

Boka Online

Öppettider